drKamil Pietrasik
język: polski
PL
|język: English
EN
O MNIE   GALERIA   OPINIE PACJENTÓW   CENNIK
MODELOWANIE SYLWETKI
Powiększenie pośladków przeznaczone jest dla osób pragnących poprawić wygląd estetyczny tej części ciała. Kandydatami są najczęściej osoby, którym nie udało się osiągnąć tego efektu drogą ćwiczeń fizycznych oraz diety.

Kształt i wielkość pośladków modelowane są przeszczepem własnej tkanki tłuszczowej lub implantem. Celem uzyskania lepszego wyniku zabieg poszerza się niekiedy o liposukcję grzbietu i talii.

Po dokładnej analizie budowy anatomicznej i proporcji pacjentki/pacjenta, dr Pietrasik prezentuje plan operacji, dający największe szanse uzyskania zadawalającego wyniku. Najczęściej zabieg ten przeprowadzany jest u osób z płaskimi pośladkami, które posiadają depozyty tk. tłuszczowej w innych okolicach skąd może być on pobrany. U osób szczupłych, u których brak jest wystarczającej ilości tkanki tłuszczowej w miejscach dawczych, dr Pietrasik może zasugerować odroczenie zabiegu do czasu zwiększenia masy ciała lub zaproponować powiększenie pośladków implantem.

Zabieg przeprowadzany jest w znieczuleniu ogólnym. Tłuszcz pobierany jest z okolic gdzie najczęściej występuje jego nadmiar (tj. podbrzusze, uda, grzbiet). Po odpowiednim jałowym przygotowaniu, zostaje wszczepiony w okolicę pośladkową.

Powrót  do normalnej aktywności zawodowej następuje po 2 - 4 tygodniach. W okresie pooperacyjnym (6-8 tyg.) stosowane są ubrania uciskowe pozwalające zmniejszyć obrzęk i wspomagające proces gojenia ran. Przez 1 tydzień od operacji obowiązuje bezwzględny zakaz obciążania pośladków (zakaz siadania).

Efekt jest długotrwały choć nie permanentny w przypadku augmentacji przyczepem tkanki tłuszczowej.  Powiększenie pośladków przy pomocy implantu daje wynik długotrwały. Znaczne zmiany masy ciała, urazy, ciąża, zaburzenia hormonalne mogą zmienić wynik estetyczny operacji.

Powyższa prezentacja jest tylko skrótową informacją i nie zastępuje konsultacji medycznej.

GALERIA
InstagramFaceBook
Nasze strony korzystają z plików cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.